More

  Еве што препорачуваат лекарите во битката со високите температури

  spot_img

  Македонија до средина на следната недела ќе биде под екстремно топол бран со високи температури, поради тоа здравствените власти им препорачуваат на граѓаните да бидат внимателни.

  Топлото време често значи поголем ризик од болести поврзани со топлина, повеќе активности на отворено и повеќе убоди од инсекти.

  Институтот за јавно здравје објави неколку совети за справување и заштита од топлото време.

  УХМР најавува дека Македонија до средина на следната недела ќе биде во портокалова фаза, а температурите ќе достигнат и над 40 степени.

  Особено топло ќе биде од четврток до средината на следната седмица кога на повеќе места ќе биде активирано портокалово ниво за опасност од високи температури.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img