More

  Предупредување: Портокалово предупредување поради ветер

  spot_img

  Федералниот хидрометеоролошки завод на Босна и Херцеговина издаде портокалово предупредување поради јужниот ветер.

  Предупредувањето е издадено за целото подрачје на Босна и Херцеговина од 10 март, 06:00 часот до 11 март, 12:00 часот.

  Се очекуваат налети на јужен ветер со брзина од 40-60 км/ч. На планините и висорамнините дува ветер до 85 km/h.

  – Препораки, мерки, според Светската метеоролошка организација (СМО): Бидете подготвени за пореметување, структурни оштетувања и ризик од повреди од откорнати дрвја и отпадоци што ги носи ветерот. Можни се прекини во снабдувањето со електрична енергија За сите дополнителни информации обратете се до надлежните институции – соопшти Федералниот хидрометеоролошки завод на БиХ.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img