More

  Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

  spot_img

  Годишен раст на просечната каматна стапка на вкупните депозити од 0,76 п.п., при што во февруари таа изнесува 1,76 п.п.

  Просечната каматна стапка на вкупните кредити бележи годишен раст од 0,52 п.п. и изнесува 5,52 п.п.

  Најновото соопштение за позначајните движења кај каматните стапки на банките и штедилниците е достапно на следната врска:

  https://www.nbrm.mk/content/statistika/Soopstenija/%D0%9AS/2024/Soopstenie_za_pecat_kamatni_stapki_2024_fevruari_mk.pdf

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img