More

  Повеќе од 400 луѓе починаа, а повеќе од 10.000 се заразени во епидемија на колера во Замбија

  spot_img

  Повеќе од 400 луѓе починаа, а повеќе од 10.000 се заразени во епидемија на колера во Замбија. Поради ширењето на заразната болест, властите одлучија училиштата ширум земјата да останат затворени и по распустот.

  Владата на Замбија, исто така, иницира програма за масовна вакцинација и се обидува да обезбеди околу 2,4 милиони литри чиста вода дневно.

  Голем фудбалски стадион во главниот град Лусака е претворен во медицински центар, а Националната агенција за управување со катастрофи раководи со медицинските операции.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img