More

  Почина Шаќир Алити, првиот градоначалник на Тетово по осамостојуавњето на Македонија, информираше Општина Тетово

  spot_img

  Почина Шаќир Алити, првиот градоначалник на Тетово по осамостојуавњето на Македонија, информираше Општина Тетово.

  Алити беше градоначалник од 1991 до 1997 година.

  „Со длабока тага ја дознав веста за смртта на Шаќир Алити, добар човек, ангажиран граѓанин и поранешен прв градоначалник на општина Тетово по осамостојувањето на Македонија. Алити даде драгоцен придонес во политичките, економските и општествените процеси во Тетово. Како градоначалник на општина Тетово одигра суштинска улога во консолидацијата на локалната демократија. Во име на граѓаните на општина Тетово и во мое име, на семејството Алити му изразувам најдлабоко и најискрено сочувство“, напиша актуелниот градоначалник Биљал Касами, а пренесува канцеларијата за односи со јавноста.

  Алити почина на 83 годишна возраст во родното село Глоѓи. Во 1991 година беше дел од Партијата за демократски просперитет (ПДП) која ја водеше Невзат Халили.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img