More

  Парт 1. Улогата на командирот Дончевски во убиството на Матиловски и развој на криминалот и врската со врховниот суд на Господ

  spot_img

  Кога криминалците во униформи,живејат за момент во својата валкана роља „држтего криминалецот“,заборавиле на старото правило :„Една работа која ја знаат двајца и , повеќе од двајца,тогаш тоа не може никогаш да биде тајна“.

  Од како ОхридСкај обзнани за низа пропусти во истрагата за убиството на Димитар Матилоски во 2016 година ,  на дочекот на новата година ,пред угостителскиот објект „Табана“ во центарот на Охрид,во кој настан главно обебзедување на ноќниот клуб „Табана“ во Охрид бил командирот на Полициска станица  од општа надлежност Охрид Саше Дончески,започна новото полициско лудило и повторно предводено од командирот Дончески?!

  Можеби со вакви полициско-судско -обвинителски кадри и понатаму правдата низ македонските полициско – судски лавиринти ќе биде недостижна за фаилијата на Матилоски, но тука е една друга правда ,ногу поголема од оваа земската ,која ги стига сите налудничави извршители,едноставно раката на господ е малку подолга ,нешто што убаво го подсејќа секој ден Саше Дончески, од нејзе нема бегање…

  Сите криминали на криминалниот коандир Саше Дончески:

  Од како Саше Дончески во 2016 година беше еден од учесниците во претепувањето на охриѓанецот Димитар Матиловски во ноќниот клуб „Табана“ во Охрид ,каде додатно н полициската ,наметнал и обебзбедувачко-рекетарска кариера,но и од како увидел дека може заедно со дел од неговиот претпоставен кадар да прави што сака и да има убава финасиска поделба на криминалниот колач,Дончевски тргнал во својот криминален поход:

  Во 2017 година како награда за доброто обебзедување на ноќниот клуб Табана во Охрид ,поставен е за командир на ПС од ОН Охрид,која функција ја обавува до ден денешен.

  Од како постанува Командир ,во 2017 година узурпирал кров на зграда на улица „Егејска“ во Охрид , каде противправно доградил станови ,без притоа да има согласност од станарите на зградата , како и одобрение од Општина Охрид за градба.За истиот настан во 2018 година , до ОЈО Охрид и до МВР на РМ ,поднесена е кривична пријава,која до ден денешен неговите партиски другарчина во МВР и ОЈО Охрид не ја процесуирале???

  Во 2019 година Саше Дончески повторно на диво гради на улица „Егејска“ , но овој пат нова дивогрдаба -Гаражи и повторно никој не постапува и покрај поднесени кривични пријави до ОЈО и МВР и градежниот испекторат????

  Од 2017 година па се до ден денешен ,полициските тимови предводени од Саше Дончески,вршат физичко обезбедување на сите ноќни клубови во Охрид,каде и самиот командир Саше Дончески е „гостин“во поделба на заработувачката,поточно цвета трговијата со наркотици.

  МВР на РСМ и ЈОРМ ,мора да дадат одговор на прашајнето :Која е улогата на Саше Дончески во убиството на охриѓанецот Диитар Матиловски во 2016 година пред ноќниот клуб „Табана“ во Охрид?

  Кој и за која цел ја сокрил улогата на Дончески,кој бил присутен на лице место како обезедување на ноќниот клуб?

  Зошто Дончески согласно своите со закон задолжително пропишани обврски не интервенирал да го спречи кривично правниот настан, туку охриѓанецот Матиловски го ифрлил надвор пред врата на ноќниот клуб , да биде дотепан?

  Зошто истрагата и покрај укажувањето на адвокатите на фамилијата на Матиловски, дека во настанот има замешаност на други лица отсвем наводниот извршител Бојан Угриновиќ од Р.Србија кој бил гостин во ноќниот клуб, ниту полицијата ,а ниту обвинителството ,ваквите факти , не ги прифајќале?

  Зошто на дел од видео записите биле избришани одредени секвенци од настанот?

  Согласно закон,кривичното дело убиство,не застарува.најмалку што се може да се направи, е фактот ЈОРМ да побара соглсано своите законски овластувања,а применувајќи го инситутот ДОПРЕН ГЛАС,ПОВТОРНУВАЊЕ НА ИСТРАГАТА СО НОВИ ДОКАЗИ.

  Продолжува ,Парт 2 ,Доневски и неговите нарко кланови

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img