More

  Во Авдијевка осамна опасна карта на „рускиот свет“

  spot_img

  На социјалните мрежи денеска се прошири значајна фотографија на која двајца Руси во униформи позираат во Авдијевка, првиот украински град освоен од руските сили во последните осум месеци од војната.

  Двајца Руси позираат пред уништената зграда додека носат знаме со натпис „Руски свет“. На знамето има карта на која со сина боја е нацртана територијата на т.н. „рускиот свет“, кој покрај Русија ги опфаќа   Казахстан, Киргистан, Таџикистан, Монголија, Тибет, целиот Бакан, Грција па се до Истанбул…

   

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img