More

  Осуден на девет години затвор за убиство при лов

  spot_img

  Вишиот суд во Нови Пазар го осуди Мирсад К.(31) на девет години затвор за убиството на ДЖ.Б. (18) од село Жупа, при лов во 2019 година, објави денеска радио Сто плус.

  Високиот суд го прогласи за виновен за убиство и недозволено изработување, поседување и носење оружје.

  Со истата пресуда на две години затвор е осуден и Ресад Ч. (27), кој е прогласен за виновен за помагање на Мирсад по извршувањето на делото.

  Вишиот суд ги осуди Мирсад и Решад на истите казни како и за време на првото судење, кое заврши во април минатата година, но Апелацискиот суд во Крагуевац ја укина таа пресуда во октомври, наредувајќи ново судење.

  При повторената постапка, извршен е дополнителен преглед на стручни лица од лекарската струка и секако – балистички вештаци.

  На оваа пресуда право на жалба имаат вишото обвинителство во Нови Пазар, како и бранителите на обвинетите.

  Убиството на ДЖ.Б. се случило при лов, во с.Добриње, на подрачјето на општина Тутин, на 15.09.2019 година, а пријавените Мирсад К. и Решад Ч. во текот на истрагата тврдел дека се самоубил.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img