More

  Општина Охрид и НУ Завод и музеј – Охрид Ве покануваат на свеченостите по повод јубилејот: 80 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КИРИЛ ПРЛИЧЕВ

  spot_img

  Општина Охрид  и НУ Завод и музеј – Охрид Ве покануваат на свеченостите по повод јубилејот:

   80 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КИРИЛ ПРЛИЧЕВ

   

  • 09.02.2024 година (петок)
   • 11.00 часот
    • Историски час  за ликот и делото на Кирил Прличев, м-р Михаил Патчев, проф. по историја;
    • Културно – уметничка програма;
    • Едукативен час – Разгледување на изложбата: „Лица на револуцијата“ од  Диме Ратајкоски и Душко Апостолоски од страна на учениците од општинските основни и средни училишта
    • Место: Спомен – куќа на Христо Узунов

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img