More

  Објавени добитниците на Нобеловата награда за мир: Наградата оди во Русија, Белорусија и Украина

  spot_img

  Годинашни добитници на Нобеловата награда за мир се Алес Бијалиацки од Белорусија, како и руската организација за човекови права Меморијал и украинската организација за човекови права Центар за граѓански слободи, објави Одборот за доделување во Осло.

  Годинава престижната награда ја добија еден поединец и две организации.

  Наградата им беше доделена „за претставување на граѓанското општество во нивните земји и заштита на човековите права на своите граѓани“.

  За оваа престижна награда беа номинирани 343 поединци и организации.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img