More

  Независниот Синдикат на управата за водење на матични книги утре ќе реализира протестен марш поради поради молкот од управата и Министерството за правда

  spot_img

  Независниот Синдикат на управата за водење на матични книги утре во периодот од 14 до 17 часот ќе реализира протестен марш поради  поради молкот од управата и Министерството за правда.

  Маршот ќе се одвива на релација Градска болница – Собрание –  Министерството за правда.

  -Со овој протест ќе се обидеме преку блокирање на дел од булеварите на централното градско подрачје да го блокираме излезот на вработените во самото Министерство за правда, но и на  министерот за правда да го попречиме во  заминувањето кон дома после завршувањето на работното време – велат од Синдикатот.

  Претсетдателот на Управата за матични книги Тони Милошевски пред Министерство за правда ќе ги образложи причините за штрајкот.

  Независниот Синдикат на управата за водење на матични книги бара потпишување колективен договор и унапредување на вработените.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img