More

  Нема да ви се верува по која цена е продадено гаражно место во Белград

  spot_img

  Најскапиот гаражен простор во Србија, во првите три месеци од годинава, е продаден во белградската општина Врачар, по цена од 73.000 евра, соопшти Републичкиот завод за геодетика, пишува порталот Мондо.

  Станот за кој биле издвоени најмногу пари во овој период се наоѓа во нова зграда во населбата Београд на вода – чинел 1.226.888 евра и е со површина од 188 метри квадратни. На таа локација е продаден најскапиот стан во првиот квартал од 2024 година, по цена од 10.350 евра за метар квадратен.

  Најскапата куќа е продадена во општина Савски венац – за 3.182.000 евра.

  Најскапиот квадратен метар деловен простор е продаден во општината Врачар за 11.500 евра, со површина од 20 метри квадратни. Највисока договорена цена на деловен простор од 3.098.790 евра, со површина од 332 метри квадратни, е реализирана во белградската општина Савски венац.

  Илустрација креирана со ВИ

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img