More

  Меѓународен ден на кафето: Во БиХ годишно се пијат околу 1,5 милијарди шолји кафе

  spot_img

  Секоја година на 1 октомври се слави Меѓународниот ден на кафето, ден посветен на еден од најомилените пијалоци во светот.

  Овој ден не само што го слави вкусот и аромата на кафето, туку нè потсетува и на неговата богата традиција и светска популарност.

  Според статистичките податоци, во Босна и Херцеговина годишно се консумираат 1,5 милијарди шолји кафе, односно речиси 800 кафиња по возрасен годишно. Тоа значи дека просечниот човек во Босна и Херцеговина пие околу четири кафиња дневно.

  Дали кафето може да биде лошо ако се остави отворено?

  И покрај тоа што во Босна и Херцеговина најчесто се пие традиционално кафе, категоријата инстант кафе е веднаш зад традиционалното и од ден на ден се избира од големите љубители на кафе.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img