More

  Македонија падна на колена на еден нарко дилер,кој го спремаат за Министер за Дијаспора-Христиан Пендиков,срамота!

  spot_img

  Политичкото судење во основниот суд во Охрид продолжи и денес,се јави благонаденжно осознаениот Б’лгарин Христијан Пендикоски,но уште еднаш ја видовме на дело накривената Јустиција во охридскиот суд ,како тоа со паланзите мава врз правдата ,небаре таа е онаа продолжена рака на бугарскиот прогон врз македонштината ,сега во судницата на невозможното!!

  Блгарски диктат ,благонаклоно обвинителство без право на одбрана?

  Обвинение без ниту еден доказ ,вака може да се дефинира едноставно обвинението кое се става на товар на осумничениот,а со цел да се заштити некаква си бугарска суета преку нивниот нарко дилер Христијан Пендиков!жлно ,но сепак вистинито,но еве и зошто:

  1.Јавното обвинителство Охрид првичн о изјави дека Христијан Пендикоски бил тепан по национална основа ,дека тој бил Бугарин,за покасно да ретерира во своите изјави , но веднаш да подготвува обвинение против лице за кое обвинителството до ден денешен не знае дали е тоа лицето кое на видеозаписот удира врз Пендиковски?

  Обвинителството во Охрид обвинението го темели врз изјави на наводно оштетениот Пендикоски,кој во првичната своја изјава која ја дал пред ОЈО Охрид изнесол дека го претепале три лица,па за пред бугарските медиуми изнесе дека биле повеќе лица и го тепале зш се осонзал како Блгарин, додека многу нешта детете Пендикоски кој имал завршено само основно образование и бил дел од уличното дилерство со наркотици во Охрид ги сокрило под тепихот на блгарштината..

  2.Крајно нејасно како Пендикоски ја напуштил територијата на РС.Македонија, со каква патна исправа ја напуштил територијата ,а и со каква патна исправа влегол повторно на територија на РСМ?За ваквата погранична ескурзија секако дека одговор треба да даде МВР на РСМ и ОЈО??

  3.Како е возможно ОЈО Охрид да оформи обвинение кога и самите тие водат НН лице ,а од друга страна има и обвинето лице,кое лице има име и презиме?

  ОЈО Охрид обвинението го темели врз видео запис ,кој до таа мера е неупотреблив ,зошто на истито воопшто не се гледаат ликовите кој се актери во тепачката,па следствено на тоа се заклучува дека ОЈО Охрид повело обвинение врз лице за кој воопшто немале никаков доказ , освем што подлегнале на политички притисок,нешто што не смеело ниту на сон да и се случи?

  Политичко обвинение,политичко судење?!

  Под засилено полициско обебзедување,денес ХристијанПендикоски се појави пред судот во Охрид.Јавниот обвинител како застапник на обвинението повторно се обиде на мала врата со дозвола на судечкиот судија , во доказна постапка да предложи ,а судот да прифати вештачејна од медицински установи од Р.Бугарија,кој патем вештачејне денес на рочиште се доставија на одбраната на обвинетото лице,за експресно судот да ја продолжи доказната постапка , без притоа да го почитува основното правило на постапката ,ПРАВОТО НА ОДБРАНА на обвинетото лице.

  Адвкоатот на обвинетото лице Никола Цобиски револтиран на ваквата постапка на судечкиот судија,да не даде право одбраната да ги проучи ново доставените докази-лекарски извештаи од страна на ОЈО Охрид ,ја напушти судницата заедно со уште еден свој колега.Обвинетиот кој остана без адвокати,нешто што не е дозволено во кривична постпка, се изјасни дека со оглед на фактот дека неговите бранители ја напуштија судницата ,и тој го напушта судењето, по што од страна на судот предметот се одложи…

  Зошто политички прогон за да се задоволат бугарските апетити?Зошто судењето требало експресно да заврши се до моентумот додека во Македонското собрание не заврши постапката за Уставни измени? Зарем во уставните измени кој треба да поминат наредна зезанција која ќе биде приредена на македонскиот народ ќе биде онаа МИНИСТЕР ЗА ДИЈАСПОРА ХРИСТИЈАН ПЕНДИКОВ???Воопшто не е чудно што довербата на граѓаните во судот и обвинителството е еднаква на 1%,има се ,само правда не,Македонија падна на колена на еден нарко дилер…

  Сашо Денесовски

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img