More

  Крадци украле 11 овци, овен и две јагниња и 10 килограми пастрмка

  spot_img

  Напорен ден за полициските службеници од Нови Сад. Се справиле со дури две кражби на ситници, вкупно непознатите однеле 11 овци, овен и две јагниња. Но, тоа не е се: непознатите одзеле и десет килограми пастрмка.

  Полициските службеници на Новемест во понеделникот се справиле со неколку кражби на животни.

  Утрото сопствениците на фармата, дома во Горење Вас кај Шмарјета, сфатиле дека непознати лица во текот на ноќта од недела кон понеделник од нивното пасиште однеле овен, две овци и две јагниња.

  Слично се случи и во Церово Лог каде од пасиштето исчезнаа девет овци.

  Насилниците во неделата попладне од рибникот кај Пречна одзеле десет килограми поточна пастрмка. Сопствениците ја откриле кражбата во понеделник наутро. Сторителите на сопствениците им нанеле штета од вкупно околу две илјади евра, информираат од Полициската управа Ново Место.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img