More

  Косовска полиција: Жителите на Бањска пријавиле оружје во четири одвоени случаи

  spot_img

  Косовската полиција во својот редовен дневен извештај соопшти дека во текот на истрагата во четири куќи на Срби во Бањска, кај Звечан, било пријавено оружје за кое сопствениците немале дозвола и дека постапката за нивно нелегално поседување е во тек со редовна процедура.

  Во едната од куќите сопственикот пријавил дека поседува пушка карабина со 87 и воздушна пушка без дозвола, но во другата сопственикот пријавил и ловечка пушка од 74 куршуми за која немал валидна дозвола. .

  Во третиот случај била пронајдена и карабина, без куршум, која немала дозвола, додека во четвртиот сопственикот пријавил и ловечка пушка и десет куршуми.

  Со решение на обвинителството пронајденото оружје во четирите случаи е одземено, но предметот се постапува во редовна постапка.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img