More

  Компанијата „Кожувчанка“ од Кавадарци се приклучува во реализација на швајцарскиот проект воден од М6 Едукативниот центар, за образование за вработување во нашата држава

  spot_img

  Компанијата „Кожувчанка“ од Кавадарци се приклучува во реализација на швајцарскиот проект воден од М6 Едукативниот центар, за образование за вработување во нашата држава.

  На 20. септември на настан во Кавадарци повеќе компании од приватниот сектор, помеѓу кои и „Кожувчанка“ ДОО, го најавија своето партнерство со кое ќе помогнат во развој на стручниот кадар кај нас.

  На панел дискусијата „Патека кон прогресот: Вклучување на приватниот сектор во професионалното образование“ говореа Вероник Улман, амбасадорка на Швајцарија, Светозар Јаневски, претседател на Управниот одбор на ВВ Тиквеш, Митко Јанчев, градоначалник на Општина Кавадарци и Горан Митрески, генерален директор на Кабтел.

  – Препознаваме, помагаме и секогаш се стремиме да бидеме дел од значајни проекти за нашите граѓани и за нашата држава. Сите кои имаме можност треба да се заложуваме за доброто на општеството во кое живееме. „Кожувчанка“ и останатите компании, со ова партнерство покажуваат дека се за развој на иновации, како и за економски и социјален просперитет на земјата – изјави генералниот директор на компанијата „Кожувчанка“, г-ѓа Јанинка Чупаркоска.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img