More

  Командантот на иранската морнарица: Ги следиме нашите трговски бродови во Црвеното Море

  Командантот на иранската морнарица Шахрам Ирани денеска изјави дека неговите бродови ги следат иранските трговски бродови во Црвеното Море.

  Одлуката е донесена по првиот директен напад на Иран врз Израел минатата недела.

  Иран се подготвува за можен израелски одговор, според Ројтерс

  Најавено е дека израелскиот воен кабинет денеска ќе расправа за одговорот.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img