More

  Филипиду демонстративно си замина бидејќи Силјановска Давкова не кажа „северна“

  spot_img

  Грчката амбсадорка во Скопје Софија Филипиду ја напушти собраниската галерија додека траеше заклетвата на новиот претседател Гордана Силјановска Давкова откако Давкова употреби Македонија наместо уставното име.

  Филипиду која седеше помеѓу американската амбасадорка Агелер и холандскиот амбасадор Коп веднаш до излезот од галеријата – при првото изоставување на уставното име, стана и среде заклетвата излезе.

  Агелер која беше до неа се вртеше додека холандскиот амбасадор Коп на нечие прашање од дипломатски колега во галеријата, ги креваше рацете и се вртеше кон вратата. Агелер потоа седна на местото на Филипиду.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img