More

  Кои астролошки знаци се најголемите хипохондрици

  spot_img

  Припадниците на некои астролошки знаци толку многу се грижат за своето здравје што постојано се „дружат“ кај докторот. Дури и ако нема реална потреба за тоа.

  Иако е добро да се грижите за вашето здравје, претерувањето не е добро – особено за вашето ментално здравје.

  Сепак, некои луѓе не можат а да не бидат вознемирени дури и од мала кашлица. Во случај на три астролошки знаци особено може да се изрази претераната грижа за здравјето, дури и до тој степен што тие продолжуваат да се „дружат“ кај докторот, пишува N1 Beograd. Овие луѓе често бараат утеха во потврдата дека се здрави или бараат третман за болести кои можеби и не постојат.

  Девица
  Тенденцијата на Девиците да бидат методички, аналитички, уредни и ориентирани кон детали може да се види и во начинот на кој тие пристапуваат кон своето здравје.

  Тие детално го испитуваат секој симптом, дури и најмалиот, и ја анализираат секоја потенцијална болест што би можела да ги нападне. Нивната потреба за контрола и совршенство често ги доведува до бескрајни посети на лекар.

  Рак
  Емоционалните и заштитничките Ракови ја сфаќаат сериозно секоја закана упатена кон нив или нивното семејство, вклучително и здравствени проблеми – и нивните и оние на членовите на семејството. Но, тие исто така имаат доволно фантазија да го гледаат секој симптом како појава на најлошата можна болест.

  Риба
  Исклучително чувствителните и сочувствителни риби интензивно реагираат на каква било физичка или емоционална болка. Нивниот планетарен владетел Нептун понекогаш ја поттикнува нивната тенденција да ги сфаќаат симптомите посериозно отколку што треба. Бидејќи често бараат надворешна потврда за своите чувства и состојби, тие можат да бидат чести „гости“ во медицинските клиники.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img