More

  Кои две земји ги поврзува најкраткиот меѓународен лет во светот?

  spot_img

  Растојанието помеѓу меѓународните аеродроми Маја Маја и Н’Џили е само 26 километри, или околу 14 наутички милји.

  Патувањето со авион е одлична идеја кога треба да стигнете до тешко достапно место или сакате да поминете долго растојание во најкус можен рок, пренесува Punkufer.hr.

  Најкраткиот комерцијален воздушен лет е помеѓу Вестраи и Папа Вестраи на островите Оркни во Шкотска. Во зависност од налетот на ветрот, можете да стигнете од еден до друг остров за само 47 секунди, иако растојанието од 2,7 километри обично трае околу две минути со воздух.

  Најкраткиот комерцијален меѓународен лет, од друга страна, е помеѓу градовите Киншаса и Бразавил.

  Конго и ДР Конго
  Растојанието помеѓу меѓународните аеродроми Маја Маја во Конго и Н’Џила во Демократска Република Конго е само 26 километри, или околу 14 наутички милји.

  Авиокомпанијата AirFrance оперира редовно неколку пати неделно меѓу овие два града, а летот на Боинг 777 или Ербас А330 обично трае помеѓу 35 и 45 минути. Цената на билетот во еден правец е околу 200 евра.

  Можете да одите од Киншаса до Бразавил и обратно со брод преку реката Конго. Во зависност од брзината на бродот, можете да стигнете од едната до другата страна на реката за пет до 30 минути. Планот е да се изгради железнички мост преку реката што директно ќе ги поврзе двата главни града.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img