More

  Кинеска сонда донесе примероци од темната страна на Месечината на Земјата

  spot_img

  Кинеската сонда Чејнџ-6, со првите примероци од далечната, темна страна на Месечината, слета денеска на Земјата, јави новинската агенција Ксинхуа. Месечевата мисија беше „целосен успех“, објави Кинеската вселенска агенција на својата веб-страница.

  Мисијата Chang’e-6 е првата мисија која успеа да земе примероци од темната страна на Месечината и да ги врати на Земјата.

  Поради својата сложеност, таа беше една од најамбициозните вселенски мисии на Кина.

  Беше објавено дека Кина постигнала огромен напредок во истражувањето на вселената во изминатите дваесет години.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img