More

  Ќе се експериментира со ин-витро оплодување во ниската Земјина орбита

  spot_img

  Дали може да се зачне дете во Земјината Орбита? Тоа е прашањето на кое холандскиот истражувач и претприемач д-р Егберт Еделбрук се обидува да одговори со експериментирање со репродукција во Вселената. Тој е раководител на биотехнолошката компанија „Спејсборн јунајтед“ (SpaceBorn United).

  „На човештвото му треба „резервен план“. Ако сакате човековиот вид да опстои, мора да бидете „мултипланетарен вид“, изјавил Еделбрук за порталот „МИТ“.

  Потрагата по иднината на човештвото, сепак, првично нема да вклучува водење љубов во Вселената.

  Повеќе за ова на „Мајка и дете“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img