More

  Како последниот ретрограден Меркур оваа година ќе влијае на вашиот знак?

  spot_img

  Последниот ретрограден Меркур оваа година започнува на 13 декември и ќе трае до 2 јануари 2024 година.

  Овен, овој планетарен настан ги успорува вашите професионални проекти, особено неизвесните. Погледнете го вашиот социјален статус и односот со авторитетни личности, бидејќи изгледот може да ве измами. Може да настанат конфликти со властите и недоразбирања со подредените, а што ве очекува ќе дознаете за време на последниот ретрограден Меркур оваа година.

  Близнаци, Меркур ретрограден ги истражува вашите најдлабоки аспекти од животот низ осмата куќа. Кога ќе се врати во седмата куќа на 23 декември, односите минуваат низ процес на преиспитување.

  Овен
  Подгответе се за предизвиците во кариерата за време на ретроградниот Меркур во вашата 10-та куќа од 13 декември. Забавувањето на професионалните проекти, особено нестабилните, бара нов поглед на социјалниот статус. Очекувајте конфликти со авторитети и недоразбирања со подредените, но искористете ја ретроградната фаза за да ги зајакнете односите со авторитетите. Гледајте ги предизвиците како можност да ги преиспитате уникатните понуди и начините за нивно претставување на светот.

  Кога Меркур ќе се врати во деветтата куќа на 23 декември, размислете за минатите проекти и воспоставете рамнотежа помеѓу визијата и вниманието на деталите. Кога Меркур ќе тргне напред на 1-ви јануари, стекнете појасно разбирање за вашата кариера и планирајте чекори за раст. Останете скромни, отворени за учење и прилагодливи за да ги надминете пречките во конкурентна професионална средина, пишува Atma.hr.

  Бик
  Ако се чувствувате дезориентирани, нема потреба да се грижите, бидејќи Меркур се движи ретроградно низ вашата деветта куќа на патување и проширување од 13 декември. Очекувајте неочекувани патеки и предизвици, прифатете ги заобиколувањата како фасцинантни дестинации. Без оглед на вашите несигурности, животот ќе ве врати на вистинскиот пат дури и кога се чини дека скршнувате од курсот. Размислете да се вратите на училиште или да го обновите вашиот систем на верување. Кога Меркур ќе се врати во осмата куќа на 23 декември, соочете се со минатите предизвици, финансиски тешкотии и долги спомени.

  Искористете го ретроградниот период за да ги решите нерешените прашања од минатото. Кога Меркур ќе се движи напред на 1-ви јануари, вратете го чувството за насока со фокусирање на страстите и верувањата. Очекувајте неочекувани средби и мудрост за време на ретроградниот период, бидејќи животот често прави неочекувани откритија во моментите на разделба.

  Близнаци
  Крајот на годината носи интензивен период за вас, а ретроградниот Меркур го засилува тој интензитет повеќе од кога било. Како ваша владејачка планета, Меркур ретроградира во вашата осма куќа (емоции и финансии) од 13 декември, што ве поттикнува да ги решите нерешените емоционални прашања и да ги преиспитате финансиските инвестиции. Обрнете внимание на неправилностите, особено во финансиите. Истражувањето на длабоките аспекти на вашиот живот, особено тајните, станува приоритет.

  Кога Меркур ќе се врати во седмата куќа на партнерството на 23 декември, односите ќе поминат низ процес на преиспитување. Очекувајте нови пријателства, романтични врски или интимни врски на неочекувани места. Ако минатите врски не служат за некоја цел, може да сфатите дека треба да се ослободите. Кога Меркур ќе се движи напред, ќе бидете подготвени да се ослободите од минатото и да продолжите напред, прифаќајќи ја трансформативната енергија на иднината. Ова е време да се ослободите и да го прифатите новото.

  Рак
  Подгответе се да ги продлабочите односите бидејќи Меркур ќе се претвори во ретроградна во вашата седма куќа на партнерството од 13 декември. Овој период може повторно да предизвика емоционални рани, но носи и можност за самопроучување и препознавање на личниот раст. Важно е да разберете дека не ви треба некој друг да биде целосен. Доколку дојде до конфликт со бившиот за време на ретроградниот период, искористете го како можност за разбирање и учење.

  Меркур ќе влијае и на работниот живот со враќањето во вашата шеста куќа, што може да предизвика прекини во проектите и да ве поттикне да се справите со здравствените проблеми. Овој период е потсетник за промена на одредени навики. Откако Меркур ќе тргне напред на 1-ви јануари, решавањето на комуникациските проблеми станува полесно, овозможувајќи ви да донесувате одлуки за врската и поефикасно да управувате со вашето време, со што ќе бидете подготвени за успех во 2024 година.

  Лав
  Од 13 декември, пред вас е клучна трансформација. Размислете за навиките и рутините кои го обликуваат вашиот секојдневен живот – дали тие го поддржуваат вашиот личен раст и ве исполнуваат без да ви ја трошат енергијата? Прегледајте ги методите, исхраната и ритуалите што ги следите. Ретроградниот Меркур може да донесе конфузија во вашата секојдневна работа, потсетувајќи на недовршени проекти. Расчистувањето ќе ви помогне да бидете поорганизирани. Кога Меркур ќе се врати во вашата петта куќа на романтиката на 23 декември, размислете за задоволството и пронајдете инспирација. Овој период може да ја обнови страста и да поттикне креативни потфати кои можеби сте ги ставиле на чекање.

  Кога Меркур ќе тргне напред на 1-ви јануари, ќе се чувствувате поврзани не се работи за задачи, но не заборавајте да внесете магија и креативност во секојдневниот живот за да избегнете уметничко задушување. Пуштете ја вашата имагинација да се разбуди и одвојте време да го наполните вашиот уметнички резервоар.

  Девица
  Овој ретрограден период, иако понекогаш фрустрирачки, носи динамика, инспирација, па дури и сексуална привлечност. Ретроградниот Меркур во вашата петта куќа ги нагласува задоволството, желбите и креативноста. Може да ги намали тензиите во врската и повторно да се поврзете со вашиот поранешен, поттикнувајќи емоции кои можеби биле занемарени. Го поттикнува враќањето на креативните проекти и продолжувањето на прекинатите активности. Сепак, влегувањето на Меркур во вашата четврта куќа на семејните корени на 23 декември може да предизвика предизвици дома за време на празниците, предизвикувајќи сложени спомени од детството или долготрајни конфликти. Важно е да запомните дека вашето потекло не го дефинира вашиот личен раст.

  Откако Меркур оди директно на 1-ви јануари, возможно е заживување на креативноста и отвореноста за нови врски. Може повторно да се поврзете со семејството или да ги ослободите очекувањата, отворајќи го патот за заздравување на раните од минатото.

  Во 2024 година, Меркур ќе биде ретрограден:

  Од 13 декември 2023 година до 2 јануари 2024 година (во Јарец)
  Од 1 април до 25 април (во Овен и Бик)
  Од 5 до 28 август (во Девица и Лав)
  Од 25 ноември до 15 декември (во Стрелец)
  Вага
  Како Вага го цените мирот и хармонијата, но вашата семејна сфера не е имуна на проблеми. Ретроградниот Меркур во вашата четврта куќа (семејството) на 13 декември ве потсетува да вложите труд во односите со вашите корени. Овој период може да предизвика конфликти и трауми во семејството, но носи и можност да научите позитивни лекции и да се ослободите од негативните обрасци. Кога Меркур ќе се врати во третата куќа на комуникацијата на 23 декември, интензитетот на ретроградниот период се намалува, но внимавајте на зголемената непријатност. Обрнете внимание на деталите и документацијата, особено за време на организацијата на активностите.

  Како што Меркур напредува, ќе најдете сила да ги решите семејните конфликти и да поставите граници за да ја заштитите вашата енергија. Справувањето со семејните прашања може да биде стресно, но вие имате моќ да создадете дом и семејство од вашите соништа. Важно е да бидете доволно храбри за да ги направите потребните промени.

  Шкорпија
  За време на ретроградниот Меркур во вашата трета куќа на комуникација од 13 декември, внимателно изразете ги своите мисли, бидејќи може да се појават ненамерни грешки во разговорите. Подгответе се за неочекувани средби од минатото и пораки кои можат да ве обземат. Проверете ја кореспонденцијата и зачувајте документи, бидејќи техничките грешки може да бидат неизбежни.

  Кога Меркур ќе се врати во вашата втора куќа на финансиите на 23 декември, бидете внимателни со кредитните картички за да избегнете финансиски стрес. Ако сте премногу фокусирани на материјалниот луксуз, може да почувствувате празнина што подароците не можат да ја пополнат. Сепак, избегнувањето можности за подобрување поради страв од штедење може да влијае на вашата самодоверба. Откако Меркур ќе тргне напред на 1 јануари, ќе можете да ги надминете конфликтите и да донесувате информирани одлуки за вашата финансиска иднина, што ќе ве води кон попаметно трошење и штедење.

  Стрелец
  За време на ретроградниот Меркур во вашата втора куќа од 13 декември, финансиите се предизвик, особено за време на празничната сезона. Овој период ја доведува во прашање вашата самодоверба и трошоци, што поттикнува интроспекција за основните вредности. Кога Меркур ќе се пресели во Стрелец на 23 декември, може да има конфузија околу идентитетот и верувањата. Користете ја оваа интроспективна фаза за да размислите за сликата што сакате да ја проектирате. Откако Меркур ќе тргне напред на 1-ви јануари, финансиските проблеми ќе бидат решени, особено ако сте работеле на вашата врска со пари и сте ги разбрале причините за проблемите. Исто така, ќе биде полесно да се соочите со минатите предизвици и да ги завршите недовршените проекти, пополнувајќи ги празнините во самоизразувањето.

  Јарец
  Подгответе се, бидејќи овој ретрограден Меркур ќе влијае на вашата прва куќа, симболизирајќи го вашиот сопствен идентитет, од 13 декември. Овој период поттикнува целосно преиспитување на вашето вистинско јас. Време е повторно да се поврзете со вашата автентичност и да се откажете од улогата што ја играте за да ги задоволите другите.

  Со ретрограден Меркур во дванаесеттата куќа на духовноста, вашата енергија може да се намали, што ќе ве поттикне да размислите за вашиот стил на комуникација. Овој период ќе ве ослободи и од товарот на вина, жалење и гнев. Откако ретроградното ќе заврши на 1-ви јануари, може да се чувствувате поавтентични и понеоптоварени. Искористете го овој интроспективен период за да копате длабоко во себе, иако можеби сте помалку експресивни кон другите, но вашиот внатрешен дијалог ќе биде посилен.

  Водолија
  Подгответе се за патување на саморефлексија бидејќи Меркур ќе биде ретрограден во вашата дванаесетта куќа, која ја симболизира духовноста и потсвеста, почнувајќи од 13 декември. Овој период ве поканува на интроспекција и соочување со сенката на вашата личност. Важно е да разберете дека вашата сенка ги опфаќа сите скриени и непознати делови од вас, а не само позитивните или негативните аспекти. Иако можеби се чувствувате тивко и резервирано, повлекувањето од социјалната сцена и дава можност на вашата потсвест да интегрира искуства и стекнете подлабок увид. Може да дојде до промени на 23 декември кога Меркур ќе се врати во вашата единаесетта куќа на општествените односи. Повторното поврзување со минатите познаници за време на празничната сезона може да предизвика чувство на несоодветност во вашата социјална мрежа.

  Кога Меркур оди директно на 1-ви јануари, може да почувствувате чувство на будење од долг сон. Искористете го овој ретрограден период за да прифатите простување и да го ослободите товарот од минатото. Пуштете го тоа и дозволете си да започнете ново поглавје со обновена сила.

  риби
  Меркур е ретрограден во вашата единаесетта куќа на заедницата и пријателството од 13 декември, што може да донесе промени во социјалната динамика. Ако се чувствувате дистанцирани, размислете за отворена комуникација со вашата компанија за да ги решите разликите. Овој период поттикнува повторно поврзување со поранешните колеги и соиграчи, обезбедувајќи ви вредни лекции за тимската работа и заедништвото. Прегледајте ги вашите соништа и надежи за иднината.

  Ретроградниот Меркур на 23 декември влегува во десеттата куќа на кариерата, што може да предизвика проблеми поврзани со социјалните мрежи и нереална слика. Размислете за незавршени проекти и зајакнете го вашиот професионален идентитет. Откако Меркур ќе тргне директно на 1-ви јануари, ќе имате попозитивен став кон врсниците, зајакнувајќи ја вашата самодоверба да се борите за својата иднина. Овој период дава можност да се дистанцирате од познатото опкружување и да направите храбар чекор напред кон она што го заслужувате.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img