More

  Како да измерите течност ако немате чаша за мерење?

  spot_img

  Некогаш е потребно во рецептите да се додадат одреден број лажици млеко или вода, а понекогаш количината е изразена во милилитри. Но, ако немате означени мерења на чаша или некој сад з мерење, може да биде потешко да се процени колку течност ви треба.

  Ако барате алтернатива за мерење во милилитри, тогаш лажиците можат да бидат добар избор. Особено ако не се работи за голема количина на вода.

  Но, за да не треба да сметате поголеми количини вода со лажици, а ако не знаете колку се големи чашите или шолјите, можете да го пресметате бројот на лажици вода во една чаша, а потоа да ја користите таа чаша за мерење.

  Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img