More

  Јунски снег падна на Кредарица

  spot_img

  На Кредарица денеска од свежиот јунски снег направија снешко.

  Денеска студен фронт ја премина Словенија кој со себе донесе невреме и пониски температури. Тие донесоа јунски снег на повисоките места, како што прогнозираат синоптичарите.

  „Зимата во висорамнините не се ни збогуваше. Снег врне на нашата највисока метеоролошка станица на Кредарица. Од новиот влажен снег се формираше снешко, кој ќе го краси погледот и на нашите метеоролошки камери во следните неколку дена“, напишаа на мрежата Х метеоролозите на Агенцијата за животна средина на РС (Арсо) и прикачија фотографија од снешкото. на публикацијата.

  И покрај обилните врнежи од дожд и тмурниот почеток на неделата, утре ќе не пречека сонце кое со себе ќе донесе значително повисоки температури. „Влегуваме во топло лето“, објаснува за Н1 Лука Равник, метеоролог во Агенцијата за животна средина. Топлините ќе се интензивираат во наредните денови.

   

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img