More

  Изгледаат како љубов: Овие реченици се всушност манипулација

  spot_img

  Понекогаш е тешко да се разликува грижата и љубовта од манипулацијата. Ова се фрази кои се користат како капак.

  Има луѓе кои имаат потреба да манипулираат со луѓето со кои се во врска или брак, поради некои психолошки проблеми што ги имаат. Овие три реченици манипулаторите често ги користат како капак, бидејќи наликуваат на изрази на љубов, пишува Најжена.

  „Ова го правам за твое добро“
  Манипулаторот сака да изгледа како да се грижи за вас, а всушност сака да ве контролира за да ја постигне својата цел. Реченицата „Ова го правам за ваше добро“ звучи како израз на грижа и љубов, но тоа е начин манипулаторот да ве принуди да го прифатите она што го прави велејќи дека е за ваша корист.

  „Дали вака ми враќаш?
  Кога манипулаторот ќе ви каже: „После се што направив за тебе, ти ми враќаш вака?“, тоа покажува дека сака да се чувствувате виновни. Не се залажувајте да мислите дека тој се грижи за вас. Тој само сака да ве натера да се согласите со она што тој го сака.

  „Очекував повеќе од тебе“
  Оваа реченица прави личноста кон која е насочена да се чувствува помалку вредна во споредба со манипулаторот. Тие се потпираат на моќта за да ги постигнат своите цели. И повторно сака да се чувствувате виновни што не го постигнавте она што требаше, според мислењето на манипулаторот.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img