More

  Има ли крај за токсичните односи на Клиниката за токсикологија?

  spot_img

  Заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева денеска побарала од стручниот колегиум на Клиниката за токсикологија да предложу медицински директор за институцијата.

  На средбата со дел од стручниот колегиум и претставници на лекарскиот колегиум од Универзитетската клиника за токсикологија било дискутирано за состојбата и функционирањето на Клиниката.

  Манолева побарала од стручниот и лекарскиот колегиум да дадат предлог за именување на медицински директор кој треба да ги исполнува условите согласно законот.

  Претставниците од Клиниката за токсикологија ја информирале заменичката дека во најбрзо време ќе се состанат и ќе достават предлог до Министерството за здравство.

  Медицинскиот директор Данил Петровски пред речиси еде месец беше разрешен со одлука на министерот за здравство Илир Демири.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img