More

  Групата ДНК им ја посвети својата песна на починатите Мирко Петровски и Маци

  spot_img

  „Животе брате“ е нова песна на групата ДНК, која ја направија со македонскиот пејач Наум Петрески и со музичарот Џамбо Агушев и неговиот блех-оркестар.

  Песната е посветена на прерано починатите македонски бодибилдер и фитнес тренер, Мирко Петровски, и на предводникот на навивачката група на МЗТ Скопје, Марјан Михајловски – Маци.

  ЖИВОТЕ БРАТЕ

  Небо мое, кажи што да направам,
  Небо мое, каде да се помолам,
  Немам никој на кого да се обратам,
  Дај ми совет на нозе пак да застанам.

  Ајде, ајде, ајде, ајде,
  Една песна за добро да е.
  Ајде, ајде, ајде, ајде,
  Една песна за добро да е.

  Рефрен:

  Животе брате, брате дај насмевни се,
  Животе брате, брате дај смилувај се,
  Животе брате, брате да запееме,
  Еднаш живееме.

  Животе кажи ми да знам, зошто морам сам
  Нови врати јас да отварам
  Животе кажи ми да знам, зошто морам сам
  Вака јас да живеам.

  Ајде, ајде, ајде, ајде,
  Една песна за добро да е.
  Ајде, ајде, ајде, ајде,
  Една песна за добро да е.

  Рефрен х 2

  Животе брате, брате, дај насмевни се,
  Животе брате, брате, дај смилувај се,
  Животе брате, брате, да запееме,
  Еднаш живееме.

  Животе брате, брате, дај насмевни се,
  Животе брате, брате, дај смилувај се,
  Животе брате, брате, да запееме,
  Еднаш живееме.

  Ајде, ајде, ајде, ајде,
  една песна…

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img