More

  Граѓани намерно растураат отпад и кршат контејнери

  spot_img

  Зуди Енузи Кока, в.д. директор на Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ – Скопје, објави анонимна снимка од граѓани на која се гледа  како поединци во Скопје намерно ги уништуваат садовите за одлагање на отпадот и разнесуваат отпад низ центарот на Скопје.

  „Ваквото недолично и безобразно однесување каде што може да се види и уништување на јавен имот е забележано на неколку локации низ градот, на местата каде што комуналните служби претходно имаат исчистено, поединци отпадот го разнесуваат намерно и од црни кеси го истураат на јавни површини“, пишува во објавата на Фејсбук Енузи Кока.

  Дали станува збор за организирана акција ќе треба допрва да се утврди.

  Директорот ги повикува граѓаните да реагираат на ваквото срамно однесување, а доколку забележат вакво однесување на поединци или групи истото да го пријават.

  „Скопјани заслужуваат да живеат во чиста животна средина, а ваквото однесување е непочитување на трудот на комуналните служби, но и претставува казниво дело“, напиша тој.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img