More

  Гасот на европската берза достигна цена од 29,9 евра за мегаватчас

  spot_img

  Цените на нафтата се искачи на  89,6 долари за барел на меѓународните пазари, бидејќи инвеститорите се загрижени поради забавувањето на растот на американската економија и знаците за слабеење на побарувачката за гориво.

  Според податоците на берзата, цената на суровата нафта се искачи на 84.067 долари, а на нафтата од типот „брент“ на 89.591 долари.

  Во фокусот на трговците е малото забавување на растот на американската економија во првиот квартал, што се манифестираше со годишна стапка на раст од 3% , како и оценките дека испораките на нафта од Блискиот Исток не се загрозени.

  На отворањето на берзата ТТФ фјучерсите на гас се продаваа по цена од 29,975 евра за мегаватчас.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img