More

  Европската комисија оцени дека 99,1 % од хрватските плажи имаат одличен квалитет на вода, откри извештајот објавен од Европската комисија и Европската агенција за животна средина

  spot_img

  Европската комисија оцени дека 99,1 % од хрватските плажи имаат одличен квалитет на вода, откри извештајот објавен од Европската комисија и Европската агенција за животна средина.

  Оценета е водата за пливање во  сите 27 земји на ЕУ, плус Албанија и Австрија.

  Извештајот  покажа дека  886 од 894 тестирани места во Хрватска се со речиси највисок квалитет на вода, пишува  Тајм аут.

  На вторите места на листата се Грција, Кипар и Австрија. Извештајот, исто така, покажа дека крајбрежните води на Европа имаат тенденција да бидат почисти од внатрешните води.

  Извештајот за Синото знаме вели дека Шпанија има најмногу плажи со овие титули.

  Според Директивата за вода за капење што ја пренесува Connectingregion, водите се проценуваат со помош на микробиолошки податоци за да се класифицираат како лоши, доволни, добри или одлични.

  Друго изтражување за водите на плажата покажа дека плажата „Pasqyra aka Mirror Beach“ која е во близина на Саранда во Албанија ја има најсината вода.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img