More

  Еве уште една веганска алтернатива што треба да се проба

  spot_img

  Постојат бројни алтернативи за млекото произведено на класичен начин. Најчесто се користат од поддржувачите на здравата исхрана, оние кои не консумираат производи од животинско потекло и од луѓето кои се алергични на обично млеко.

  Најновиот хит меѓу поборниците за здрава исхрана е млекото направено од компири, кое е вегански пијалак без глутен и со ниска содржина на шеќер и заситени масти, а со многу калциум и витамин Д.

  Ова млеко е идеална алтернатива за млекото од животинско, но и за растителните верзии на овој производ. Имено, млекото од компир има јаглероден отпечаток кој е 75% помал од млечното млеко и бара 56 пати помалку вода за одгледување на компирите во споредба со друга немлечна култура, на пример, бадемите. Освен фактот дека ова е производ што веганите ќе го обожаваат, исто така е многу погоден за сите чувствителни луѓе кои не можат да консумираат кравјо млеко, бидејќи не ги содржи вообичаените алергени.

  Повеќе за ова на „Арт кујна“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img