More

  Еве како во Швајцарија поправаат патишта без да го запрат сообраќајот

  spot_img

  Деновиве кај нас е модерно да се коментира за швајцарскиот учесник на Евровизија. Но, зошто да не погледнеме како ги одржуваат патиштата во оваа алпска земја! Навистина, Швајцарците се феноменални!

  Проектите за асфалтирање на патишта често се причина за големи непријатности за возачите и жителите. Има хаос, неровози, но и употреба на доста пцости, особено во нашите географски широчини. Но, во Швајцарија, како и со многу други работи, најдоа начин да извршат поправавки, без да го запрат сообраќајот.

  За да го постигнат ова, инженерите создадоа огромна метална конструкција која во суштина е мост. Мобилен е и го следи текот на работите. Под него се тимовите кои неуморно и континуирано работат, брзо завршувајќи го проектот. Сообраќајот се одвива горе, без возачите да наидат на потешкотии и иритација.

  По завршувањето на конкретниот дел од проектот, мостот се преместува на следната точка и на тој начин работите се одвиваат без најмало нарушување на сообраќајот. Целата сцена за нашата земја изгледа како научна фантастика, но еве погледнете како изгледа изградбата на автопатот „Хемус“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img