More

  Ерменија објави дека ја признава Палестина како држава

  spot_img

  Ерменското Министерство за надворешни работи денеска ја објави одлуката на Ерменија да ја признае Палестина како држава, истакнувајќи ја „критичната ситуација во Газа“.

  Потврдувајќи ја својата лојалност кон меѓународното право и принципите на еднаквост, суверенитет и мирен соживот на народите, Ерменија ја признава државата Палестина“, се наведува во соопштението на МНР.

  Како што се додава, „Ереван искрено се залага за воспоставување траен мир во регионот“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img