More

  Екипите на Ј.П.Охридски Комуналец веднаш на терен по новите снежни врнежи

  spot_img
  Дежурните екипи веднаш излегоа на терен, по претходно дефинирана динамика, приоритет и ситуацијата на терен
  ❄️Со целокупната расположива механизација се расчистува снежната покривка од коловозите до населените места кои се наоѓаат на повисоките места, главните прометни сообраќајници и централното подрачје
  ❄️Веднаш се интервенира и по пешачките
  зони, тротоари и пристапни патеки од висок приоритет
  ❄️ Снегот се отстранува машински, а во исто време се интервенира со абрзивни средства
  ❄️ Екипите остануваат во мобилна состојба во текот на целиот ден, ќе се интервенира според можностите и во поширокото градско подрачје и населени места, за да се обезбедат неопходните услови за безбедно движење на возила и пешаци.
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img