More

  Движењето Беса потсетува дека поминаа две години откако, како што се наведува во сооштението, „45 Албанци, од кои 12 деца, живи изгореа во автобусот на „БЕСА ТРАНС“, на автопатот „Струма“ во Бугарија“

  spot_img

  Движењето Беса потсетува дека поминаа две години откако, како што се наведува во сооштението, „45 Албанци, од кои 12 деца, живи изгореа во автобусот на „БЕСА ТРАНС“, на автопатот „Струма“ во Бугарија“. 

  Додека семејствата на загинатите сакаат да ја дознаат вистината, истражните органи и судството продолжуваат да молчат, се занимаваат со тендери и семејно богатење, додека вината за катастрофата останува само кај возачот, кој исто така загина во трагедијата.

  И по две години, членовите на семејствата ја бараат правдата преку бугарските правосудни органи, додека судовите во Северна Македонија, кои ги раководи Владата, се обидуваат да ги тргнат од одговорност сопствениците на автобуската компанија за кои беа изнесени многу сомнежи, дека автобусите сообраќале со фалсификувани документи.

  Иако овие институции се глуви и слепи кога е во прашање искажувањето на правдата на прв план, повторно апелираме до нив што поскоро да ја откријат вистината за трагедијата во Бугарија, што ќе го олесни духовниот товар на семејствата кои загубија свои членови во несреќата“ – се вели во соопштението на Беса.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img