More

  Државна компанија со просечна плата од речиси 4.000 евра бара работници, ова се условите

  spot_img

  Хрватската контрола на летање бара нови 13 работници на кои им нуди работа на неопределено време.

  Така, бараме техничар за надзор и одржување на системот АТМ (систем за управување со воздушниот сообраќај) со работно место во Пула и виш инженер за ЦНС системи во Пула, пренесува Даница.

  Во Дубровник, Задар и Сплит бараат техничар за надзор и одржување на ЦНС системот (систем за комуникација, навигација и надзор). Во Сплит, тие исто така нудат работа на постар инженер за ЦНС системи, т.е. инструктор.

  Се бара и техничар за надзор и одржување на COM системот со работно место во Велика Горица кој ќе биде одговорен за надзор и управување со технички системи (ТС) и уреди за контрола на летање (нас) од основно ниво на одржување.

  Работата се нуди на инженер во Одделот за ОПИС системи (деловни информациски системи) со работно место во Велика Горица и инженер во Одделот за телекомуникации и мрежна инфраструктура (ОТМИ) во Велика Горица.

  Компанијата сака да вработи системски инженер SUR/NAV/MET (системи за надзор, навигација и метеоролошки системи), инженер за COM (комуникациски системи), инженер за ATM систем (систем за управување со воздушен сообраќај) и оперативен инженер за SUR/NAV/MET систем – сите за работа во Велика Горица.

  За техничари услов е завршено средно образование од техничка област (електротехника, компјутери, телекомуникации), познавање на англиски јазик и две години работно искуство во областа. Инженерот бара високо ниво на техничко образование.

  Хрватската контрола за воздушна навигација има околу 730 вработени, а лани остварила приход од 131 милион евра, што е за 65,5 отсто повеќе од претходната година и 12 милиони евра нето добивка.

  Просечната нето плата во компанијата лани изнесувала околу 3.850 евра месечно. Тоа е во просек за 320 евра повеќе од претходната година.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img