More

  Доколку не помине предлог одлуката за надминување на проблемот со 15-те семејства на загинати бранители и воени инвалиди, Достоинство ќе ја напушти владината коалиција

  spot_img

  Доколку не помине предлог одлуката за надминување на проблемот со 15-те семејства на загинати бранители и воени инвалиди, Достоинство ќе ја напушти владината коалиција, рече во утринското „Студио 10“ на ТВ24 лидерот на партијата Стојанче Ангелов.

  – Постоеше добра волја од страна на премиерот, министерската Петровска настојуваше да ја истурка оваа одлука во влада. Кога видовме дека нема да помине, изработивме Предлог-закон за измени и дополнување постоечкиот Закон за бранители со само една точка – исправање на неправдата која се провлекува повеќе од 20 години и бев изненаден кога во Собранието во првата фаза овој предлог закон доби поддршка и од ВМРО-ДПМНЕ и од пратениците од СДСМ. Ние на следните избори нема да бидеме дел од коалицијата предводена од СДСМ, со тоа што се уште не сме имале средба да зборуваме на оваа тема – рече Ангелов.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img