More

  Дали знаете зошто гумите на возилата се црни?

  spot_img

  Гумите на возилата треба да бидат – бели. Бидејќи најчесто се направени од гума, која е бела. Гумите поцрнуваат поради саѓи што се додава бидејќи овој материјал ја стабилизира гумата.

  Со него гумата станува поотпорна на сите влијанија и е поиздржлива. Ова е причината зошто гумата на крајот поцрнува.

  Патем, гумата е леплива како материјал, па мора да додаваат разни компоненти за да го неутрализираат нејзиниот имот.

  Саѓите не се само таму за да ја ублажат штетата, таа го спречува влијанието на УВ зраците и озонот врз гумите и – воопшто, ги прави побезбедни.

  И за крај и една естетска причина, белите гуми на автомобилот би изгледале убаво само доколку сте ги поставиле во продавница за поправка на гуми. Веќе по првите неколку метри ќе собираа нечистотија и прашина која тешко се измива, пишува ХАК Магазин.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img