More

  Албанците од Прешево, Бујановац и Медвеѓа можат да полагаат правосуден испит во Косово

  spot_img

  Косовското Собрание усвои закон со кој на Албанците од Прешево, Бујановац и Медвеѓа ќе им се овозможи правосуден испит на Косово.

  Косовскиот премиер Албин Курти најави дека овој испит за првпат ќе можат да го полагаат кандидатите од областа надвор од Косово, објави веб-страницата Бујановац.

  „Со донесувањето на Законот за правосуден испит од денеска, првпат овој испит ќе можат да го полагаат и кандидатите од другите албански средини, меѓу кои и оние од Прешево, Медвеѓа и Бујановац“, рече Курти.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img