More

  Дали знаете за што служи пластичното капаче во шишето со масло? Ќе бидете изненадени од функцијата

  spot_img

  Дали знаете за што служи пластичното капаче во шишето со масло? Ќе бидете изненадени од функцијата
  Кога отвораат ново шише масло, многу луѓе често едноставно го фрлаат приклучокот или заптивката. Ова е грешка. Приклучокот всушност има корисна функција која ни е корисна при готвење.

  Никогаш не фрлајте го заштитното капаче кога отворате ново шише масло.

  Одредувањето на точната количина на масло што ви е потребно за да подготвите јадење понекогаш е тешко да се процени на памет. Меѓутоа, во изминатите неколку дена на социјалните мрежи се прошири исклучително корисен трик со помош на приклучок за масло. Ако го поставите на другата страна кога го отворате, можете полесно да го контролирате протокот на масло при полнење на садот. Со приклучок, маслото тече побавно и го спречува прекумерното излевање.

  Споменатиот трик дефинитивно добро ќе им се најде на сите љубители на готвењето кои често ги користат прстите. Наместо да ги триете рацете следниот пат, наместо тоа, користете супозиторија.

   

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img