More

  Дали забележавте дека YouTube забави во последните денови? Еве за што се работи

  spot_img

  Во последните недели многу корисници се пожалија дека нивната работа на YouTube е забавена, и дека снимањата се успорени иако немаат проблеми со интернетот.

  „Исклучително е бавно… Речиси неподносливо“, напишал еден корисник, друг додал: „Само кога гледам долги видеа“, додека трет напишал дека на почетокот мислел дека има проблем со интернетот.

  Многумина напишаа во коментарите дека забележале дека YouTube забави за нив ако користат блокатори на реклами и ги советуваа другите да ги оневозможат.

  Голем број луѓе го обвинија Google за проблемот со блокаторите на реклами, но се покажа дека проблемот е предизвикан од AdBlock, односно најновото ажурирање за Adblock Plus, поточно верзијата 5.17.0.

  Програмерите на Adblock Plus го идентификуваа проблемот како регресија на перформансите на нивното складиште на GitLab, а на корисниците кои имаат проблеми со услугите Adblock и Adblock Plus на YouTube и другите платформи им се советува да ги ажурираат своите екстензии.

  Да потсетиме дека во ноември минатата година се проширија теории дека Google намерно го забавува YouTube на Mozilla Firefox, додека тој работи без проблеми на Chrome. Google ги демантираше тие гласини и ја префрли вината на инсталираните блокатори на реклами.

   

   

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img