More

  Дали шеќерната волна може да предизвика рак?

  spot_img

  Дали шеќерната волна може да предизвика рак? Некои индиски држави мислат така и ја забранија продажбата на ова слатко задоволство во боја.
  Минатата недела, јужната држава Тамил Наду ја вовела забраната откако лабораториските тестови потврдиле присуство на супстанца што предизвикува рак, Родамин-Б, во примероците испратени на тестирање.

  Претходно овој месец, сојузната територија Пудучери ја забранила шеќерната волна, додека другите држави почнале да ги тестираат нејзините примероци.
  Шеќерната волна е популарна кај децата ширум светот, а тие ја сакаат поради неговата леплива текстура што се топи во устата. Но, некои индиски официјални лица велат дека е позлокобно отколку што изгледа, пишува Би-Би-Си.

  Повеќе за ова на „Мајка и дете“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img