More

  Дали погрешно ја бришете историјата на пребарување? Има една скриена поставка

  spot_img

  Google чува податоци за тоа како го користите интернетот од 2005 година. И покрај ова, многумина сè уште не знаат како правилно да ја избришат историјата на пребарување од прелистувачот,Доколку не ја избришете историјата на пребарување од вашата сметка на Google, технолошкиот гигант сепак ќе ги чува вашите податоци некаде, пишува The Sun.

  Понатаму, текстот објаснува дека за да ја избришете историјата, треба да го отворите прелистувачот Chrome, потоа да кликнете на фотографијата на профилот во горниот десен агол и, во вашата сметка на Google, во лентата за пребарување на горниот дел од екранот, побарајте го делот „моја активност“. Дополнително, за да ги избришете пребарувањата од одреден период, кликнете „избриши > избриши приспособен опсег“.

  Можете исто така да ги приспособите поставките така што вашата историја на пребарување автоматски се брише. Во менито „Историја на прелистување“, изберете „Контроли“, пронајдете „Активност на веб и апликации“ и допрете „Автоматско бришење (вклучено)“.

  „Ако ја избришете историјата на пребарување зачувана во вашата сметка на Google, нема да можете да ја вратите назад“, објаснуваат тие на форумот за помош на Google.

  Sun исто така ги предупредува корисниците како ова се разликува од историјата на прелистувачот, која треба почесто да ја чистат.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img