24.9 C
Ohrid
Thursday, July 7, 2022

Цените на пелетите веќе растат над 330 евра за тон

НАЈЧИТАНО

Цените на пелетите веќе растат. Така,цена за  еден тон на големо изнесува околу 240 евра, додека цената што ја плаќаат граѓаните изнесува 330 евра, но и над тоа – иако од грејната сезона нè делат речиси две сезони.

Што се однесува до суровината, за еден тон пелети е потребен еден тон пелети, за производство на еден тон пелети потребни се најмногу 4.000 до 5.000 денари.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО