More

  Бугарскиот тениски судија Павел Атанасов доби доживотна суспензија од белиот спорт поради 21 прекршување на тениската антикорупциска програма

  spot_img

  Бугарскиот тениски судија Павел Атанасов доби доживотна суспензија од белиот спорт поради 21 прекршување на тениската антикорупциска програма, соопшти Меѓународната агенција за интегритет во тенисот (ИТИА).

  Атанасов првично ги отфрли обвинувањата пред да ја повлече жалбата, а потоа призна дека е виновен за прекршувањата. Покрај доживотната суспензија, Атанасов доби и парична казна од 10.000 долари.

  Бугарскиот судија се изјаснил за виновен за бројни прекршувања на тениската антикорупциска програма во периодот помеѓу 2019 и 2023 година, вклучително и манипулација со податоци за резултатите од натпреварите со цел обложување, олеснување на обложување, корупција, обложување на тениски натпревари и непријавување корупција.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img