More

  Бритиш ервејс откажа околу 40 летови, при што беа погодени околу 16.000 патници

  spot_img

  Бритиш ервејс откажа околу 40 летови, при што беа погодени околу 16.000 патници
  Бритиш ервејс денеска мораше да откаже околу 40 летови на Хитроу поради проблеми со својот информациски систем. Околу 16.000 патници беа погодени од откажувањата.

  Денешните откажувања на летови доаѓаат откако British Airways мораше да приземји околу 80 летови во четвртокот.

  Повеќето летови за денеска требаше да бидат на кратки релации до и од аеродромот Хитроу, но имаше и големи доцнења на другите летови.Проблемите настанаа токму на време за пролетниот банкарски празник, кој се слави во Велика Британија во последниот понеделник во мај. Аналитичарите проценуваат дека најмногу полетувања од британските аеродроми се очекуваат денеска по 20 декември 2019 година, бидејќи се закажани повеќе од 3.000 летови.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img