More

  Британскиот екс-премиер не жали што се залагал за Косово

  spot_img

  Поранешниот британски премиер Tони Блер се сретна со пет мажи кои се викаат Тони Блери на Косово. Вака гласи коментар на социјалните мрежи под фотографија од средбата со Блер која ја објавија косовската претседателка Вјоса Османи.

  За време на бомбардирањето на НАТО, Албанците во Косово своите деца ги именуваа по западните политичари, најмногу по Тони Блер.

  Како британски премиер тој помогна да се создаде коалиција за лансирање воздушни напади врз Србија, денес ужива статус на херој во Косово, а утре ќе биде отворена и негова статуа во Урошевац.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img