More

  Босна и Херцеговина и Хрватска го потпишаа Планот за билатерална воена соработка

  spot_img

  Потпишан билатерален план за воена соработка меѓу Министерството за одбрана на Босна и Херцеговина и Министерството за одбрана на Република Хрватска за 2024 година.

  „На 10 јули 2024 година, помошникот министер за одбрана на Босна и Херцеговина за меѓународна соработка, Зоран Шајиновиќ и военото аташе на Република Хрватска во Босна и Херцеговина, бригадниот Давор Кираљ, го потпишаа Билатералниот план за воена соработка помеѓу2024. Министерството за одбрана на Босна и Херцеговина и Министерството за одбрана на Република Хрватска“, соопшти Министерството за одбрана на Босна и Херцеговина.

  Помошникот министер за одбрана на Босна и Херцеговина изрази благодарност што еден од најголемите билатерални планови за соработка што ги има Босна и Херцеговина е со Република Хрватска.

  „Со потпишувањето на Билатералниот план за воена соработка за 2024 година се продолжува успешната соработка меѓу министерствата за одбрана на Босна и Херцеговина и Република Хрватска и во оваа прилика е изразено взаемно задоволство од досегашната соработка“, соопшти Министерството за одбрана. на Босна и Херцеговина истакна.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img